Składniki:
- 2 kg młodej marchewki
- 400 ml mleka kokosowego
- 1 cebula
- 4 ziemniaki
- kawałek imbiru
- sól
- oliwa
![](http://blog.pychotka.pl/wp-content/uploads/2015/09/foto_krem-z-marchewki-klaudii.jpg)
Sposób wykonania:
-
Obraną cebulę drobno posiekać i wrzucić do rondelka z rozgrzaną oliwą.W między czasie obrać marchewkę i pokroić na plasterki, które wrzucić do podsmażonej cebuli.Dodać również obrane i pokrojone na mniejsze kawałki ziemniaki.Trzymać na ogniu około 4 minut.Po tym czasie zalać całość wodą, tak, aby warzywa były całe nią przykryte.Dodać jeszcze kawałek imbiru i gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.Wówczas zdjąć rondelek z ognia.Wlać mleko kokosowe i całość dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiego, jednolitego kremu.Gotowy doprawić do smaku solą.Przed podaniem podgrzać, ale nie gotować.
Liczba porcji: 4