Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żeberka z pieczarkami Haliny

Gorąco polecamy sprawdzone przepisy na żeberka. Tym razem podajemy je razem z pieczarkami. Lista zakupów; żeberka, pieczarki, cebula i przyprawy.  
 

Składniki:

  • 40 dag żeberek
  • 1 cebula
  • 200 g pieczarek
  • 1 szkl wody
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób wykonania:

  1. Żeberka dokładnie oczyścić i podzielić na mniejsze porcję.
    Następnie przełożyć je na patelnie z rozgrzanym olejem.
    Lekko je przesmażyć z obu stron i odstawić na bok.
    Na tą samą patelnie wrzucić natomiast obraną cebulę drobno posiekaną oraz obrane pieczarki pokrojone na plasterki.
    Również lekko przesmażyć po czym ponownie włożyć mięso.
    Podlać całość wodą i dusić na małym ogniu do miękkości żeberek.
    Na sam koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
     

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *