Krem jarzynowy z kurczakiem
Krem jarzynowy z kurczakiem 4.65 out of 5 based on 103 voters.
Składniki:
- 1 pierś kurczaka
- 3 marchewki
- kawałek selera
- 1 pietruszka
- kawałek pora
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka mąki
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Wszystkie warzywa obrać i pokroić na małe kawałki, które zalać 1,5 l wody, dodając jeszcze pierś kurczaka.
Trzymać na małym ogniu do miękkości wszystkich składników (ok. 40minut).
Wówczas mięso, seler ip pietruszkę wyjąć a resztę zmiksować na gładki krem po czym dodać mąkę wymieszaną 1 /2 szkl. wody.
Wymieszać i doprowadzić do wrzenia, gotować jeszcze około 5 minut.
Po tym czasie ponownie włożyć kurczaka, masło i posypać posiekana natką pietruszki.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Jarzynowa
- Opublikowano: czwartek, 24, luty 2011 12:30
- Marcin Drożdżyński
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa