Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa gulaszowa

Składniki:

  • 30 dkg karkówki
  • 4 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 1 por / biała część/
  • ½ żółtej papryki
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • po łyżce mąki, śmietany i koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz do smaku
  • olej

    Sposób przyrządzenia:
    Mięso i warzywa umyć i pokroić w kosteczkę. W dużym garnku rozgrzać olej , włożyć mięso i oprószyć mąką, podsmażyć. Wlać około 2 litry wody dodać warzywa oprócz  ziemniaków, przyprawić  solą i pieprzem do smaku. Gotować pod przykryciem około 45 minut.  Dodać ziemniaki , gotować jeszcze 15 minut . Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *