Krem chrzanowy
Krem chrzanowy 4.66 out of 5 based on 106 voters.
Składniki:
- 12 łyżek startego chrzanu
- 4 ząbki czosnku
- ugotowane żółtko
- cukier
- 3 łyżki śmietany
- jabłko
- sok z cytryny
- sól
-
pieprz
Sposób wykonania:
Żółtka utrzeć razem z czosnkiem po czym dodać śmietanę, chrzan oraz starte jabłko na tarce o najdrobniejszych oczkach.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: piątek, 04, luty 2011 22:55
- Martyna Drewnowska
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny