Kotlety z cukinii w panierce
Kotlety z cukinii w panierce 4.36 out of 5 based on 241 voters.
Składniki:
- 2 cukinie
- łyżeczki ziół prowansalskich
- jajka
- bułka tarta
- mąką
- biały pieprz
- sól
- olej
Sposób wykonania:
Cukinie pokroić w grube plastry, które oprószyć pieprzem oraz pokruszonymi ziołami.
Następnie obtoczyć je w mące, jajku a potem w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Przed podaniem oprószyć solą i polać ostrym sosem.
- Szczegóły
- Kategoria: Cukinia
- Opublikowano: wtorek, 21, lipiec 2009 07:46
- Aleksandra
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak