Kotlety schabowe pod chrzanową kołderką Iwony
Kotlety schabowe pod chrzanową kołderką Iwony5.00 out of 5 based on 2 voters.
Składniki:
- 6 plastrów schabu
- 8 dkg korzenia chrzanu
- 1 szklanka śmietany
- 2 łyżki masła
- 2-3 łyżki oleju
- 1 ½ łyżki przyprawy Vegeta
- 2 jajka
- sól, pieprz do smaku
- mąka i bułka tarta do panierowania
Sposób przyrządzania:
Chrzan umyć, osuszyć, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach, posolić i wymieszać ze śmietaną. Kotlety umyć, osuszyć na papierowym ręczniku i lekko rozbić, oprószyć Vegetą i pieprzem z każdej strony. Jedną stronę posmarować masą chrzanową. Kotlety zanurzyć w rozkłóconym jajku i panierować w mące wymieszanej z tartą bułką. Na patelni rozgrzać masło i olej, smażyć kotlety na złocisty kolor, zaczynając od strony posmarowanej chrzanem. Doskonale smakują z frytkami i surówką z białej kapusty.
- Szczegóły
- Kategoria: Kotlety schabowe
- Opublikowano: piątek, 16, listopad 2012 13:51
- Iwona