Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotleciki drobiowe z chrzanem

 

Składniki:

  • ½ kg mielonego mięsa drobiowego
  • 1 bułka
  • 1 jajko
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ słoiczka ostrego chrzanu
  • 1 duża cebula
  • 1 szklanka mleka 
  • sól, pieprz do smaku
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

 

 

Sposób przyrządzenia:
Bułkę namoczyć w mleku, po chwili odcisnąć. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć. Mięso włożyć do miski, dodać podsmażoną cebulkę, bułkę, jajko i roztarty czosnek. Wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Dowolnie podzielić mięso na porcje. Rozwałkować , na każdą porcję nałożyć chrzanu i formować kulki. Każdą obtoczyć w bułce tartej i smażyć na złocisty kolor. Podawać z ziemniaczkami i ulubioną surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *