Kostki serowo-ziemniaczane
Kostki serowo-ziemniaczane 4.82 out of 5 based on 66 voters.
Składniki:
- 1 kg ziemniaków
- 1 kg białego sera
- 3 żółtka
- 10 dag masła
- 1 łyżka kminku
- sól
- 1 opakowanie sterylnej gazy
-
Ziemianki ugotować po czym obrać i zemleć w maszynce, wówczas dodać do nich żółtka, masło, kminek oraz odciśnięty twaróg.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
Następnie gazę zanurzyć we wrzątku, odcisnąć i zawinąć w nią masę ziemniaczaną.
Przycisnąć czymś ciężkim i odstawić na 2 godz.
P tym czasie odwinąć z gazy i pokroić w kostkę, podawać natychmiast po przygotowaniu.Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Wioletta
- Szczegóły
- Kategoria: Ziemniaki
- Opublikowano: czwartek, 05, marzec 2009 08:43
- Wioletta
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak