Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kostki serowo-ziemniaczane

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 1 kg białego sera
  • 3 żółtka
  • 10 dag masła
  • 1 łyżka kminku
  • sól
  • 1 opakowanie sterylnej gazy

Sposób wykonania:

  1. Ziemianki ugotować po czym obrać i zemleć w maszynce, wówczas dodać do nich żółtka, masło, kminek oraz odciśnięty twaróg.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
    Następnie gazę zanurzyć we wrzątku, odcisnąć i zawinąć w nią masę ziemniaczaną.
    Przycisnąć czymś ciężkim i odstawić na 2 godz.
    P tym czasie odwinąć z gazy i pokroić w kostkę, podawać natychmiast po przygotowaniu.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Wioletta

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *