Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kociołek warzyw

 

Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonych warzyw wiosennych
  • 30 dag. ziemniaków
  • 2 cukinie
  • 1 cebula
  • ząbek czosnku
  • łyżka oliwy
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1/2 szklanki wody
  • sol
  • pieprz

 

 

Przygotowanie:
Ziemniaki i cukinię pokroić w niewielką kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Cebulę posiekać. Na oliwie zeszklić cebulę, czosnek. Dodać cukinię i ziemniaki. Następnie dodać mrożone warzywa. Wszystko wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Podlać wodą i dusić 20 minut. Danie posypać posiekaną natka pietruszki.

Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Marzenę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *