Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Klopsiki wieprzowe ze śledziową niespodzianką

Składniki:

  • 30 dkg wołowiny bezokości
  • 30 dkg wieprzowiny bezokości
  • 12 dkg czerstwej bułki
  • szklanka mleka
  • 20 dkg filetów śledziowych
  • 2 cebule
  • 2 jajka
  • 4 łyżki musztardy
  • szklanka soku z korniszonów
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć Filety śledziowe namoczyć., osączyć. Mięso umyć osączyć. Cebulę obrać i drobno posiekać. Wszystkie składniki zemleć na maszynce, dodać jajka i musztardę, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Uformować klopsiki, wkładać do wrzącej wody gotować powoli około 15-20 minut. Wywar z gotowania odparować do około 1  litra i przyrządzić sos korniszonowy z zasmażką. Dobrze smakuje z ziemniakami i ulubioną sezonową surówką z warzyw.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *