Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kiełbaski w chrupiącej słonince

Składniki:

  • 6 kiełbasek wieprzowych
  • 6 plasterków słoniny
  • oliwa do smażenia
  • 1 cebula
  • 1 marchew
  • 1 łyżeczka ziół
  • 2 łyżki ketchupu
  • sól
  • pieprz
  • 120 ml wody

Sposób wykonania:

  1. Każdą kiełbaskę owinąć plasterkiem słoniny i przełożyć je na patelnie z rozgrzaną oliwą.
    Trzymać na ogniu do momentu, aż słonina stanie sie chrupka, wówczas przełożyć kiełbaski do naczynia żaroodpornego.
    Następnie cebulę pokroić w krążki a marchewkę na talarki  i wmieszać je z ziołami oraz ketchupem i zalać powstałą mieszaniną kiełbaski.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i zalać wodą.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni i piec ok. 1 godziny.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Anna Cichoń

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *