Składniki: 750 g kiełbasek wieprzowych 1 cebula 120 ml oliwy z oliwek sól pieprz 1 biała kapusta 250 g chudego boczku 750 ml bulionu z kury Sposób wykonania: Kiełbaski nakłuć widelcem w wielu miejscach po czym oprószyć solą, pieprzem oraz skropić oliwą. Dodać jeszcze posiekaną cebulę i odstawić na 1 godzinę. W między czasie kapustę…
Tag: kiełbaski wieprzowe
Wędliny
Kiełbaski w chrupiącej słonince
by Anna Cichoń • • 0 Comments
Składniki: 6 kiełbasek wieprzowych 6 plasterków słoniny oliwa do smażenia 1 cebula 1 marchew 1 łyżeczka ziół 2 łyżki ketchupu sól pieprz 120 ml wody Sposób wykonania: Każdą kiełbaskę owinąć plasterkiem słoniny i przełożyć je na patelnie z rozgrzaną oliwą. Trzymać na ogniu do momentu, aż słonina stanie sie chrupka, wówczas przełożyć kiełbaski do naczynia…