Kawa po irlandzku Patrycji
Kawa po irlandzku Patrycji 4.64 out of 5 based on 118 voters.
Składniki:
- szklanka śmietany
- 2 łyżki cukru granulowanego
- 1 łyżka ekstraktu waniliowego
- 180 ml irlandzkiej whisky
- 6 stołowych łyżek nierafinowanego brązowego cukru
- 6 łyżek świeżo parzonej kawy
Sposób przyrządzenia:
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem i wanilią. Do 6 szklanek rozlać po 30 ml whisky, dodać po łyżce stołowej nierafinowanego brązowego cukru i filiżance kawy. Wierzch udekorować bitą śmietaną, podawać gorącą zaraz po przyrządzeniu.
- Szczegóły
- Kategoria: Kawa
- Opublikowano: czwartek, 15, marzec 2012 20:07
- Patrycja Banach