Składniki:
- 25 ml whisky
- 1 łyżka soku z cytryny
- ½ szkl majonezu
- ½ szkl pikantnego ketchupu
- szczypta soli
Składniki:
Składniki: ½ szkl majonezu ½ szkl pikantnego ketchupu 25 ml whisky 1 łyżka soku z cytryny szczypta soli Sposób wykonania: Majonez wymieszać razem z ketchupem. Następnie dodać whisky oraz sok z cytryny. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.
Składniki: 1 litr brendy 4 szklanki cukru 4 szklanki małych śliwek Sposób przyrządzenia: Śliwki umyć, ułożyć w sterylnie czystych słojach. W rondlu doprowadzić do wrzenia brendy, dodać cukier, podgrzewać mieszając aż cukier się rozpuści. Gorącym syropem zalać śliwki, szczelnie zamknąć. Przepis nadesłany na konkurs Faceci od Kuchni przez Iwona Podgórna
Składniki: szklanka śmietany 2 łyżki cukru granulowanego 1 łyżka ekstraktu waniliowego 180 ml irlandzkiej whisky 6 stołowych łyżek nierafinowanego brązowego cukru 6 łyżek świeżo parzonej kawy Sposób przyrządzenia: Śmietanę ubić na sztywno z cukrem i wanilią. Do 6 szklanek rozlać po 30 ml whisky, dodać po łyżce stołowej nierafinowanego brązowego cukru i filiżance kawy. Wierzch…
Składniki: 35 ml whisky 15 ml Campari 15 ml likieru z gorzkich pomarańczy 1 kropla Angostury Sposób przyrządzenia: Do szklanki z lodem wlać wszystkie składniki, wymieszać. Przez sito przelać do szklanki koktajlowej.