Karp z czosnkiem
Karp z czosnkiem 4.32 out of 5 based on 185 voters.
Składniki:
- 800 g karpia
- 5 ząbków czosnku
- 3 łyżki oleju
- sól
- pieprz
- łyżka posiekanej natki pietruszki
Sposób wykonania:
Karpia oczyścić i wypatroszyć po czym pokroić go na dzwonka, które oprószyć solą, pieprzem i natrzeć rozgniecionym czosnkiem.
Następnie dzwonka skropić olejem i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Przed pdoaneim udekorować natka pietruszki.Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Marcina
- Szczegóły
- Kategoria: Karp
- Opublikowano: czwartek, 01, październik 2009 13:18
- Marcin
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla