Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzyby z ziemniakami w śmietanie

Składniki:

 

  • 600 g grzybów
  • 300 g ziemniaków
  • 1 cebula
  • 1 ½ łyżka masła
  • płaska łyżka mąki
  • 2/3 szkl. śmietany
  • sól
  • pieprz
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • koperek

 

 

Sposób wykonania:

  1. Grzyby pokroić w plasterki a obrane ziemniaki w kostkę. Ziemniaki smażyć na rozgrzanym tłuszczu a gdy będą prawie gotowe wrzucić grzyby i dosmażyć do miękkości.
    Następnie dodać posiekaną i zeszkloną cebulkę, mąkę oraz śmietanę.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed pdoaneim posypać posiekaną natka pietruszki.

     

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Dagmarę

2 comments for “Grzyby z ziemniakami w śmietanie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *