Składniki:
- 600 g grzybów
- 300 g ziemniaków
- 1 cebula
- 1 ½ łyżka masła
- płaska łyżka mąki
- 2/3 szkl. śmietany
- sól
- pieprz
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- koperek
Sposób wykonania:
- Grzyby pokroić w plasterki a obrane ziemniaki w kostkę. Ziemniaki smażyć na rozgrzanym tłuszczu a gdy będą prawie gotowe wrzucić grzyby i dosmażyć do miękkości.
Następnie dodać posiekaną i zeszkloną cebulkę, mąkę oraz śmietanę.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Przed pdoaneim posypać posiekaną natka pietruszki.Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Dagmarę
2 comments for “Grzyby z ziemniakami w śmietanie”