Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karp w sosie miodowym w migdałach

Składniki:

  • karp
  • włoszczyzna
  • sól
  • ½ szkl. miodu
  • 2 łyżki octu
  • łyżka migdałów w płatkach
  • łyżka rodzynek

Sposób wykonania:

  1. Karpia podzielić na dzwonka a głowy, płetwy oraz włoszczyznę wrzucić do garnka, zalać wodą i ugotować bulion.
    Doprawić do smaku solą i wrzucić dzwonka karpia.
    Trzymamy na ogniu około 15 minut.
    W między czasie w rondelku podgrzewać miód aż nabierze ciemnej barwy, wówczas dodać ocet oraz ½ szkl. bulionu.
    Wrzucić rodzynki oraz migdały.
    Gotować przez kilka minut na małym ogniu i zalać karpia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *