Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karp w krążkami panierowanej cebuli

Składniki:

  • 50 dkg podzielonego na porcje fileta z karpia lub łososia
  • 50 dkg pokrojonej w grube plastry cebuli
  • 50 dkg  pokrojonych w plastry, ugotowanych ziemniaków
  • mąka
  • olej
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Podzielone na pierścienie plastry cebuli przyprawić, obtoczyć w mące, smażyć w głębokim oleju aż się ładnie zarumienią, obsączyć z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym, odłożyć w ciepłe miejsce. Filety z karpia przyprawić, obtoczyć w mące, smażyć na oleju po 3 minuty z każdej strony. W międzyczasie obsmażyć na patelni plastry ziemniaków. Z przygotowanych w ten sposób składników skomponować na talerzu estetyczne danie i podawać.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *