Karp gotowany w warzywach z sosem sojowym
Karp gotowany w warzywach z sosem sojowym4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- 1 średni karp
- 60 dkg małych ziemniaczków
- 1 marchewka
- 1/3 szklanki sosu sojowego
- 5 łyżek cukru
Sposób przyrządzenia:
Karpia sprawić i pokroić w małe dzwonka. Ziemniaki i marchewkę obrać. Zagotować ¾ litra wody. Do garnka z wrzącą wodą wrzucić ziemniaki pokrojoną w plasterki marchewkę i pokrojone dzwonka karpia, gotować na małym ogniu. Wsypać cukier i wlać sos sojowy. Gotować na małym ogniu ,aż płyn zgęstnieje. Podawać z białym pieczywem.
- Szczegóły
- Kategoria: Karp
- Opublikowano: środa, 29, luty 2012 12:28
- Alicja Nowak
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla