Karp gotowany w warzywach Iwony
Karp gotowany w warzywach Iwony4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- 50 dkg małych ziemniaków
- 1 marchewka
- 1 mały karp
- ½ szklanki sosu sojowego
- 5 łyżek cukru
Sposób przyrządzenia:
Karpia sprawić i pokroić w małe dzwonka. Ziemniaki obrać, oczyścić marchewkę. Zagotować ¾ litra wody. Do garnka z wrzącą wodą wrzucić ziemniaki marchewkę, oraz dzwonka karpia, gotować na małym ogniu około 10 minut. Wsypać cukier i wlać sos sojowy, gotować na małym ogniu , aż sos zgęstnieje. Podawać zaraz po przyrządzeniu.
- Szczegóły
- Kategoria: Karp
- Opublikowano: poniedziałek, 05, wrzesień 2011 13:03
- Iwona podgórna
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla