Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga pieczona w folii aluminiowej z estragonem Iwony

Składniki:

  • 1 kg filetów pangi
  • 1 cytryna
  • ½ szklanki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka suszonego estragonu
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz do smaku
     

Sposób przyrządzenia:
Filet z pangi umyć, osuszyć, posypać solą, pieprzem i estragonem i skropić sokiem z połowy cytryny, odstawić na godzinę w chłodne miejsce.  Drugą połowę cytryny pokropić w cienkie plasterki, masło roztopić . Na dużym kawałku foli aluminiowej ułożyć  plasterki  cytryny i ułożyć rybę. Posypać natką pietruszki i polać  masłem, zawinąć w folię i włożyć  do nagrzanego piekarnika. Piec około 45 minut. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i ulubioną sezonową surówką.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *