Karp gotowany w warzywach
Karp gotowany w warzywach5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- karp
- ½ kg ziemniaków
- 1 duża marchewka
- 100 ml sosu sojowego
- 5 łyżek cukru
Sposób wykonania:
Karpia sprawić, pokroić w małe dzwonka. Ziemniaki obrać, oczyścić marchewkę, pokroić w grube plastry. Zagotować ¾ litra wody, wrzucić ziemniaki i marchewkę, oraz dzwonka karpia. Gotować na małym ogniu. Wsypać cukier i wlać sos sojowy, gotować na małym ogniu, aż płyn zgęstnieje. Wyjąć na półmisek, obłożyć warzywami, podawać na gorąco.
- Szczegóły
- Kategoria: Karp
- Opublikowano: wtorek, 27, listopad 2012 12:31
- Anna Kania
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla