Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karp Martyny

Składniki:

  • 75 dag fileta z karpia
  • 1 łyżeczka soli
  • 4 dymki
  • olej
  • 2 łyżeczki imbiru
  • 2 łyżki smalcu
  • 1 łyżeczka chlii
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka oleju sojowego

Sposób wykonania:

  1. Filety pokroić w kostkę, którą smażyć na rozgrzanym oleju ok. 2 min.
    W między czasie na rozgrzanym smalcu przesmażyć chili oraz imbir, wówczas dodać rybę, dodać sos sojowy, wymieszać i trzymać na ogniu pod przykryciem ok. 3 min.
    Po tym czasie zdjąć pokrywkę, skropić olejem i posypać posiekaną cebulkę.
    Całość delikatnie wymieszać i podawać.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Martynę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *