Karmel puding

2658
com_content.article
(Oddano 229 głosów z średnią 4.55 z 5)
Karmel puding4.55 out of 5 based on 229 voters.


Składniki:
-1l mleka pełne
-10 jaj
-cukier waniliowy
-cukier biały
-śmietana kremówka
Sposób przyrządzenia:
Jaja mieszamy z cukrem, dodajemy mleko, smietanę, cukier waniliowy, palimy cukier i wlewamy do formy-zalewamy uprzednio przygotowany mix(przez sito) wsadzamy do pieca (sauna) na ok 1,5 godz w zaleznosci od forem na ok 85 stopni podajemy schlodzone z sosem karmelowym i bita smietana typowy norweski deser.
Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi