34dgZ odciętej łodygi za pomocą noża obrać zdrewniała skórę, jadalny rdzeń odłożyć do miski z zakwaszoną wodą.











46lv1Oderwać zewnętrzne, mocno zielone płatki karczochów.












51zzKontynuować usuwanie płatków do momentu aż odsłonimy zielono żółty środek kwiatostanu.











69ohŚciąć nożem 2 – 3 cm zdrewniałego wierzchołka kwiatostanu. Przekroić karczoch na 2 lub 4 części.











70rfUżywając łyżeczki usunąć widoczne wewnątrz pręciki kwiatowe.












81waJeśli to konieczne podzielić kwiatostan na jeszcze mniejsze części i odłożyć do miski z zakwaszoną wodą.











Smacznego!

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter