Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapusta po malezyjsku

Składniki:

  • 3 szklanki grubo pokrojonej kapusty
  • 6 małych, pokrojonych na połowę pieczarek
  • 3 drobno pokrojone ząbki czosnku
  • 10 posiekanych drobno krewetek
  • 1 łyżeczka sosu ostrygowego
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz biały
  • szczypior posiekany

Sposób przyrządzenia:
Na dużej patelni rozgrzać olej, dodać czosnek, chwilkę smażyć mieszając, dodać krewetki i pieczarki smażyć 2 minuty, dodać kapustę i sos ostrygowy, smażyć mieszając aż kapusta zmięknie ale nadal jest chrupka. Przyprawić solą i pieprzem, posypać szczypiorem. Podawać gorącą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *