Kalmary po grecku

3729
com_content.article
(Oddano 235 głosów z średnią 4.54 z 5)
Kalmary po grecku4.54 out of 5 based on 235 voters.


 

Składniki:

    • 50 dag mrożonych tuszek kalmarów
    • 1 szklanka octu winnego
    • 1 szklanka oleju sojowego
    • cebula
    • ząbki czosnku
    • liść laurowy
    • 2 goździki
    • sól, pieprz

Kalmary Po Grecku

Sposób przyrządzenia:
Kalmary jeśli są zamrożone rozmrozić. Jeśli są całe obciąć ramiona, z tuszki zedrzeć skórę, usunąć chrzęstny szkielet, umyć, zbić tłuczkiem i pokroić na kawałki. Oczyszczony czosnek i cebulę posiekać. Do garnka o odpowiedniej wielkości dodać wszystkie składniki i dusić aż kalmary będą miękkie. Podawać na gorąco.

 

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi