Kalafior w sosie pomidorowym
Kalafior w sosie pomidorowym 4.64 out of 5 based on 129 voters.
Składniki:
- 1 kalafior
- 2 cebule
- 1 ząbek czosnku
- 1/2 puszki groszku
- 4 łyżki koncentratu pomidorowego
- 125 ml oliwy z oliwek
- 2 łyżki octu winnego
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Kalafiora podzielić na różyczki, które przesmażyć na rozgrzanej oliwie po czym dodać posiekaną cebulę oraz czosnek i razem smażyć.
Następnie zalać całość osoloną wodą, dodać koncentrat pomidorowy,odedzony groszek oraz ocet.
Całość wymieszać i gotować do miękkości kalafiora.
Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
- Szczegóły
- Kategoria: Kalafior
- Opublikowano: środa, 24, listopad 2010 08:35
- Marzena Cieplak
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak