Kalafior w sosie czosnkowym
Kalafior w sosie czosnkowym4.46 out of 5 based on 317 voters.
Składniki:
- 1 duży kalafior
- 4 ząbki czosnku
- majonez
- szczypiorek
- sól
Sposób przyrządzenia:
Kalafior podzielić na małe różyczki wrzucić do osolonej wody - doprowadzić do wrzenia gotować tylko trzy minuty, odcedzić dokładnie i ostudzić. Do dwóch dużych łyżek majonezu dodać 3-4 rozgniecione w prasce ząbki czosnku i szczyptę soli wymieszać dokładnie i dodać do kalafiora.Posypać posiekanym szczypiorkiem. Delikatnie wymieszać. Podawać jako dodatek do mięs z grilla naprawdę polecam
- Szczegóły
- Kategoria: Kalafior
- Opublikowano: wtorek, 22, sierpień 2006 20:12
- kati33
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak