Kalafior po flandryjsku
Kalafior po flandryjsku4.60 out of 5 based on 363 voters.
Składniki:
-
- 1 duży kalafior
- 4 jajka
- 2 łyżki posiekanej pietruszki
- 50 g masła
- 1 łyżka tartej bułki
- 2 plasterki szynki
- sól i pieprz
Sposób przyrządzenia:
Kalafior umyć, podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wrzącej wodzie. Odcedzić. Jajka ugotować na twardo. Drobno posiekać. Szynkę pokroić w drobną kostkę. Bułkę zrumienić na maśle. Kalafior ułożyć na półmisku. Posypać jajkiem, szynką i natką pietruszki. Polać tartą bułką z masłem. Podawać na gorąco.
- Szczegóły
- Kategoria: Kalafior
- Opublikowano: środa, 06, czerwiec 2007 10:05
- Bahus
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak