Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kaczuszki z jajek

Składniki:

  • 4 jajka
  • 3 listki sałaty
  • 3 łyżki białego sera
  • 8 ziaren pieprzu
  • kawałek gotowanej marchewki
  • kilka pieczarek
  • olej
  • majonez
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania
    Ugotowane jajka przekroić na pół, wyjąć żółtka.
    Następnie posiekane pieczarki przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu, odstawić do ostygnięcia, wówczas wymieszać z żółtkami, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą masą napełnić białka jajek po czym ułożyć na liściach sałaty farszem do dołu.
    Z białego sera uformować małe kuleczki, które będą główką kaczuszki, z pieprzu zrobić oczka a z marchewki dziobek.
    Na koniec polać jeszcze majonezem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *