Jarzynowa zupa z serem
Jarzynowa zupa z serem 4.66 out of 5 based on 131 voters.
Składniki:
- seler naciowy
- ½ brokuł
- ½ kalafiora
- 2 marchewki
- cebula
- natka pietruszki
- 1,5 l bulionu drobiowego
- 10 dag sera rokpol
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- masło
- 150 ml jogurtu
Sposób wykonania:
-
Seler, cebulę oraz marchewkę pokroić na mniejsze kawałki, które udusić na rozgrzanym maśle.
Wówczas zalać je 1 l bulionu i wrzucić jeszcze brokule i kalafiora podzielonego na różyczki.
Trzymać na małym ogniu około 10 minut.
Po tym czasie dodać ser oraz posiekaną natkę pietruszki i wlać resztę bulionu.
Doprowadzić do wrzenia i dodać połowę jogurtu oraz przyprawy do smaku.
Na sam koniec całość zmiksować i udekorować kleksem z pozostałego jogurtu wymieszanego z posiekanym czosnkiem, solą oraz pieprzem.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Jarzynowa
- Opublikowano: środa, 05, styczeń 2011 08:52
- Karoliona Chromik
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa