Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka z jajek z kiełbasą

Składniki:

  • 6 jajek
  • kiełbasa zwyczajna
  • cebula
  • chleb krojony
  • natka pietruszki
  • ketchup
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz

Sposób wykonania:

  1. Cebulę posiekać a kiełbasę pokroić w kostkę i razem przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
    Wówczas wbić jajka, wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Trzymać na małym ogniu do ścięcia jaj.
    W między czasie kromki chleba ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem.
    Rozsmarować na nich jajecznicę, polać ketchupem i posypać posiekaną natką pietruszki.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 20 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *