Jajka zapiekane z fetą
Jajka zapiekane z fetą4.68 out of 5 based on 130 voters.
Składniki:
- 8 jajek
- 15 dag sera feta
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki śmietany
- parę listków bazylii
- sól
- pieprz
-
Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i przekroić wzdłuż na pół.
Następnie wyjąć żółtka i rozgnieść je widelcem razem z serem, śmietaną i masłem, wówczas doprawić do smaku solą i pieprzem.
Białka jajek nadziać serową masą i wstawić je do nagrzanego piekarnika na 15 minut.
Przed podaniem udekorować bazylią.Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ulę
- Szczegóły
- Kategoria: Jajka
- Opublikowano: poniedziałek, 09, marzec 2009 08:21
- Ula