Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka z majonezem na szynce parmeńskiej

Składniki:

    • jajka ugotowane na twardo
    • 10 dkg szynki parmeńskiej
    • majonez lub sos tatarski
    • koperek
    • sól, biały pieprz
    • 1 łyżeczka oliwy z oliwek


    Sposób przyrządzenia:
    Jajka ugotować na twardo, schłodzić, obrać i pokroić na połówki. Szynkę skroić w drobną kosteczkę, skropić oliw ą, oprószyć pieprzem, wymieszać. Na półmisku rozłożyć pokrojoną w kostkę szynkę, na niej rozłożyć przyprawione solą i białym pieprzem połówki jajek, każde udekorować kleksem majonezu lub sosu tatarskiego. Udekorować gałązkami koperku.

1 comment for “Jajka z majonezem na szynce parmeńskiej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *