Składniki: 50 dkg filetów z ogona żabnicy 2 drobno posiekane gałązki tymianku 15 plastrów szynki pomidorki koktajlowe Sposób przyrządzenia: Filet z żabnicy przekroić wzdłuż na 2 części, posypać drobno posiekanym tymiankiem, owinąć plastrami szynki, spiąć wykałaczkami. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C przez około 10 minut, w połowie pieczenia obrucić. Podawać z…
Tag: parmeńską
Listy
Szparagi z majonezem w szynce parmeńskiej Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Sałatki
Melon w szynce parmeńskiej z mixem sałat
by Marek Kitowski • • 0 Comments
Składniki: 1 melon kantalupa szynka Parmeńska w plastrach mieszanka sałat sos winegret Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone owoce przekroić wzdłuż na połówki, usunąć gniazda nasienne, pokroić każdą połowę wzdłuż na osiem części, odkroić miąższ od twardej skóry. Kawałki melona owinąć plastrami szynki. Salatę umyć, obsączyć, wymieszać z sosem winegret.
Owoce
Przekąska z melona, nektarynek i szynki parmeńskiej
by Tomek Lenczewski • • 0 Comments
Składniki: ½ melona miodowego 4 nektarynki 25 dkg szynki parmeńskiej w plastrach pieprz mielony Sposób przyrządzenia: Melon pokroić na 16 części, miąższ odkroić od skóry, nektarynkę na ósemki. Plastry szynki parmeńskiej pokroić w paski. Na wykałaczkę nabijać zwinięte ozdobnie paski szynki i kawałek owocu. Całość oprószyć pieprzem, schłodzić i podawać.
Zakąski
Szynka parmeńska z melonem, fenkułem i figami
by dominikab • • 0 Comments
Składniki: szynka parmeńska w plastrach melon fenkuł (koper włoski) świeże figi 2 łyżki oliwy ½ łyżki soli ½ łyżeczki pieprzu Sposób przyrządzenia: Z bulwy kopru włoskiego odciąć szczyt i podstawę. Bulwę pokroić na ósemki, porozdzielać kolejne warstwy. Oliwę rozmieszać z solą i pieprzem, skropić nią fenku, wymieszać, po kilku minutach obsączyć z nadmiaru oliwy. Melon…