Jajeczny krem
Jajeczny krem 4.36 out of 5 based on 255 voters.
Składniki:
- 1 kostka rosołowa
- 2 szkl. rosołu
- 2 jajka
- 1 łyżeczka soli
- 1 ½ łyżki posiekanego szczypiorku
- 4 łyżki posiekanej szynki
- 1 łyżka sosu sojowego
-
Kostkę rosołową rozpuścić w gorącym rosole.
W między czasie jak dokładnie roztrzepać razem z solą.
Następnie szynkę wymieszać z jajkami oraz rosołem i przełożyć całość do naczynia żaroodpornego.
Naczynie przykryć i wstawić do garnka z gotując się wodą, która powinna sięgać do połowy naczynia, trzymać na ogniu ok. 18 min.
Po tym czasie posypać całość posiekanym szczypiorkiem i nadal gotować pod przykryciem ok 2 min.
Przed podaniem skropić sosem sojowym.Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ulę
- Szczegóły
- Kategoria: Jajka
- Opublikowano: środa, 04, marzec 2009 08:45
- Ula