Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jaja faszerowane III

Składniki na 20 sztuk: 10 jaj ugotowanych na twardo
Składniki na farsz do czterech połówek jaj:
(1):

2 łyżki tłustego twarogu
1 łyżka siekanych ziół
2 łyżki mleka
szczypta soli
(2):
2 łyżki sera cottage (ziarnisty twaróg)
1 łyżka drobno startej marchewki
1 łyżeczka mielonych orzechów laskowych
szczypta soli i pieprzu
(3):
2 łyżki tłustego twarogu
1 łyżeczka łagodnej przyprawy curry
1 łyżeczka rozdrobnionego miąższu avocado
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżka mleka
szczypta soli
(4):
2 łyżki chudego twarogu
1 łyżeczka siekanego koperku
trochę skórki otartej z cytryny
szczypta soli
(5):
2 łyżki chudego twarogu
1 łyżka przecieru pomidorowego
½ łyżeczki słodkiej sproszkowanej papryki
szczypta soli

Do garnirowania:
-miniaturowa kukurydza i ziarenka zielonego pieprzu,
-małe peperoni i pietruszka,
-czarne oliwki i pietruszka,
-koreczki z sardeli i pomidor pokrojony w kostkę,
-plasterki kiwi i wiśnie koktajlowe,
-plasterki limery, kraby i koperek,
-kawior i rzeżucha,
-korniszony i plasterki peperoni,
-nadziewane oliwki i rzeżucha.
Przekroić jaja wzdłuż na pół. Żółtka utrzeć z odpowiednimi składnikami i szprycą napełnić połówki białek. Udekorować jajka wg. propozycji na fot.

jajafaszerowane6hp.jpg

jajafaszerowane021hk.jpg

Wg."Zimny bufet wyśmienity jak nigdy dotąd" – Christian Teubner, Annette Wolter.

1 comment for “Jaja faszerowane III

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *