Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Indyk w piwie

Składniki:

  • 1 pierś z indyka
  • opakowanie zupy cebulowej
  • 1 szklanka jasnego piwa
  • 3 -4 łyżki masła
  • 3 łyżki majonezu
  • pieprz, sól do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Pierś z indyka natrzeć niewielką ilością soli i pieprzu, obtoczyć w zupie cebulowej. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, wysmarowanego uprzednio masłem. Wstawić do nagrzanego piekarnika w temperaturze 200 stopni i piec około 45 minut. Podczas pieczenia podlewać piwem, od czasu do czasu dodawać stopione masło.  Wyjąć z piekarnika i podawać z frytkami i ulubioną surówką lub kiszonym ogórkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *