Imbirowy barszcz
Imbirowy barszcz5.00 out of 5 based on 8 voters.
Składniki:
- 3 buraki
- ½ łyżeczki imbiru
- cytryna
- 2 łyżeczki margaryny
- 2 łyżki mąki
- szkl mleka
Sposób wykonania:
Obrane buraki zetrzeć na tarce.
Następnie na rozgrzanej margarynie przesmażyć mąkę, po czym dodać do niej buraki.
Doprawić do smaku solą, imbirem oraz skórkę z cytryny i cały czas mieszając smażyć na małym ogniu.
Wówczas zalać całość wodą wymieszaną z mlekiem i gotować do miękkości składników.
Na sam koniec można zakwaście barszcz sokiem z cytryny.
- Szczegóły
- Kategoria: Barszcz Czewony
- Opublikowano: czwartek, 04, kwiecień 2013 08:55
- Nikola Romańczuk
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa