Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Halibut z pieczarkami

Skład:

  • 1kg ryby
  • 25dkg pieczarek
  • 1 łyżka mąki
  • 3 cebule
  • 1/2 szklanki śmietany
  • sól
  • pieprz
  • sok z 1/2 cytryny
  • 2łyżki posiekanej naci pietruszki lub koperku
  • tłuszcz do smażenia

 

Sposób wykonania:

Rybę umyć, oskrobać, odciąć łeb i płetwy, oczyścić i opłukać, a następnie skroić filety i pokroić w równe porcję. Każdą porcję skropić sokiem z cytryny, a następnie oprószyć mąką i obrumienić na tłuszczu. Umyte pieczarki pokroić i podsmażyć na pozostałym tłuszczu wraz z drobno posiekaną cebulą. Zalać śmietaną, poddusić. Przygotowanym sosem zalać rybę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodawać zaraz po przyrządzeniu z dodatkiem klusek i surówek.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *