Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz ze schabu i fasoli

Składniki:

  • 4 plastry schabu
  • mąka
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • 1 cebula
  • 1 opakowanie białej fasoli w sosie pomidorowym
  • 1 opakowanie czerwonej fasoli kidney
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • ½ l bulionu
  • ½ łyżeczki majeranku
  • natka pietruszki

    Sposób wykonania:
    Mięso pokroić w paski, które obsmażyć na rozgrzanym oleju po czym doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Następnie dodać posiekaną cebulę lekko przesmażyć i dodać jeszcze fasole z koncentratem pomidorowym.
    Na koniec dodać jeszcze fasolę i doprawić całość przecierem pomidorowym.
    Wlać bulion, zagotować i trzymać na małym ogniu około 15 minut.
    Przed podaniem doprawić majerankiem, solą oraz  pieprzem i posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *