Składniki:
- 4 plastry schabu
- mąka
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz
- 1 cebula
- 1 opakowanie białej fasoli w sosie pomidorowym
- 1 opakowanie czerwonej fasoli kidney
- 3 łyżki przecieru pomidorowego
- ½ l bulionu
- ½ łyżeczki majeranku
- natka pietruszki
Sposób wykonania:
Mięso pokroić w paski, które obsmażyć na rozgrzanym oleju po czym doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Następnie dodać posiekaną cebulę lekko przesmażyć i dodać jeszcze fasole z koncentratem pomidorowym.
Na koniec dodać jeszcze fasolę i doprawić całość przecierem pomidorowym.
Wlać bulion, zagotować i trzymać na małym ogniu około 15 minut.
Przed podaniem doprawić majerankiem, solą oraz pieprzem i posypać posiekaną natką pietruszki.