Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz z kurczaka z warzywami

Składniki:

  • kurczak
  • 2 strąki papryki
  • 2 pory
  • 2 cebule
  • 30 dag pieczarek
  • 1szkl. rosołu
  • kilka łyżek kwaśnej śmietany
  • łyżeczka mąki
  • natka pietruszki
  • olej
  • papryka w proszku
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Pieczarki, cebulę, pory oraz paprykę pokroić po czym podsmażyć na rozgrzanym oleju.
    W między czasie kurczaka podzielić na mniejsze kawałki, które oprószyć mąką i obsmażyć ze wszystkich stron, wówczas podlać je rosołem i wrzucić do niego warzywa.
    Trzymać na ogniu około 30 minut.
    Po tym czasie wlać do kurczaka śmietanę i doprawić do smaku.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *