Gulasz z kurczaka z pieczarkami
Gulasz z kurczaka z pieczarkami4.63 out of 5 based on 134 voters.
Składniki:
- 50 dkg filetów z kurczaka
- 25 dkg pieczarek
- mąka
- sól, pieprz, chili
-
olej
Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w średniej wielkości kostkę, przyprawić, odłożyć na 30 minut do lodówki. Pieczarki oczyścić, pokroić w grube plastry. Na głębokiej patelni rozgrzać olej, partiami obrumienić na nim mięso obtoczone w mące. Wymienić olej na nowy (można dodać masła) podsmażyć na nim pieczarki, dodać obrumienione kostki mięsa, podlać ½ szklanki wody lub bulionu, dusić razem 15 minut. Skorygować smak przyprawami.
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak
- Opublikowano: środa, 16, listopad 2011 12:44
- Weronika Galant
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany