Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz z kurczaka z pieczarkami

Składniki:

  • 50 dkg filetów z kurczaka
  • 25 dkg pieczarek
  • mąka
  • sól, pieprz, chili
  • olej
     

Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w średniej wielkości kostkę, przyprawić, odłożyć na 30 minut do lodówki. Pieczarki oczyścić, pokroić w grube plastry. Na głębokiej patelni rozgrzać olej, partiami obrumienić na nim mięso obtoczone w mące. Wymienić olej na nowy (można dodać masła) podsmażyć na nim pieczarki, dodać obrumienione kostki mięsa, podlać ½ szklanki wody lub bulionu, dusić razem 15 minut. Skorygować smak przyprawami.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *