Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz cielęcy z warzywami

Składniki:

 

  • 20 dkg cielęciny pokrojonej w kostkę
  • obrana i pokrojona marchewka
  • 15 dkg pokrojonego w kostkę miąższu dyni
  • 10 dkg różyczek brokuł lub kalafiora
  • 1/3 szklanki śmietany kremówki
  • sól, pieprz

 

 

Sposób przyrządzenia:
W rondlu mięso zalać taką ilością wody aby było przykryte, doprowadzić do wrzenia powoli gotować 30 minut, dodać warzywa i nadal utrzymywać w stanie wrzenia zawartość rondla aż sos odparuje do ¼ objętości, a składniki zmiękną, przyprawić, dodać śmietanę i dusić jeszcze razem 3 minuty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *