Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowane piersi z indyka Michała

Masz dziś ochotę na danie z piersi indyka? Wypróbuj ten przepis na grillowane piersi z indyka Michała. Lista zakupów: piersi z indyka, miód, sos sojowy, czosnek oraz imbir. 
 

Składniki:

  • ½ kg  piersi z indyka
  • 6 łyżek sosu sojowego 
  • 1 łyżka płynnego miodu
  • 1 łyżeczka świeżego startego imbiru
  • 2 ząbki czosnku 
  • 4 łyżeczki soku z cytryny
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze porcję.
    Następnie do miseczki przelać sos sojowy.
    Dodać do niego miód i dokładnie wymieszać.
    Wówczas dodać jeszcze starty imbir, sok z cytryny oraz obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Ponownie wymieszać i doprawić do smaku pieprzem.
    Do powstałej marynaty włożyć mięso.
    Marynować około 2 godzin.
    Po tym czasie odsączyć mięso z nadmiaru marynaty i kłaść na rozgrzanym ruszcie.
    Grillować na złoto z obu stron. 
     

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *